Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Λεει "καποιος": "Δεν εχω αναγκη για αγαπη,υπαρχει πλημμυρα μεσα μου για ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Το "ΜΑΖΙ" ειναι το προσδοκομενο."

Η αγάπη κι η ανάγκη για αγάπη είναι δυο διαφορετικά πράγματα 
Γεμίστε τη ζωή σας με αγάπη. Θα πείτε όμως, “Πάντα αγαπάμε. ” Κι εγώ σου λέω, σπάνια αγαπάς. Ισως να διψάς για αγάπη… κι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δυο. Η αγάπη κι η ανάγκη για αγάπη είναι δυο πολύ διαφορετικά πράγματα. Οι περισσότεροι από μας μένουμε σαν τα μικρά παιδιά σε όλη μας τη ζωή, γιατί οι πάντες αναζητούν την αγάπη. Είναι πολύ μυστηριακό πράγμα να αγαπάς΄ να διψάς για αγάπη είναι πολύ παιδιάστικο πράγμα. Τα μικρά παιδιά θέλουν αγάπη΄ όταν τους δίνει αγάπη η μητέρα, μεγαλώνουν. Θέλουν αγάπη κι από τους άλλους επίσης και η οικογένεια τα αγαπάει. Μετά, όταν μεγαλώνουν, αν είναι άντρες, θέλουν αγάπη από τις συζύγους τους, κι αν είναι γυναίκες, θέλουν αγάπη από τους συζύγους τους.

Κι όποιος θέλει αγάπη, υποφέρει, γιατί την αγάπη δεν γίνεται να την ζητάς, την αγάπη γίνεται μόνο να τη δίνεις. Οταν τη θέλεις, δεν υπάρχει καμιά βεβαιότητα ότι θα την πάρεις. Κι αν ο άνθρωπος από τον οποίο περιμένεις αγάπη περιμένει κι εκείνος αγάπη από σένα, υπάρχει πρόβλημα. Θα είναι σαν να συναντιούνται δυο ζητιάνοι και να ζητιανεύουν μαζί. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν προβλήματα γάμου μεταξύ των συζύγων και ο μόνος λόγος είναι ότι περιμένουν κι οι δυο αγάπη ο ένας από τον άλλο, αλλά δεν είναι σε θέση να δίνουν αγάπη.

“Σκέψου το λίγο – τη συνεχή σου ανάγκη για αγάπη. Θέλεις να σε αγαπάει κάποιος κι αν σε αγαπάει κάποιος, νιώθεις καλά. Εκείνο που δεν ξέρεις όμως είναι ότι ο άλλος σε αγαπάει μόνο και μόνο γιατί θέλει να τον αγαπάς εσύ. Είναι ακριβώς όπως όταν ρίχνει κανείς δόλωμα στα ψάρια: δεν το ρίχνει για να φάνε τα ψάρια, το ρίχνει για να πιάσει τα ψάρια. Ολοι οι ερωτευμένοι άνθρωποι που βλέπεις γύρω σου ρίχνουν απλώς δόλωμα για να πάρουν αγάπη. Ρίχνουν για λίγο το δόλωμα, μέχρι που να αρχίσει ο άλλος να αισθάνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάρει αγάπη από τον άνθρωπο αυτό. Θα αρχίσει τότε κι εκείνος να δείχνει αγάπη, μέχρι που τελικά θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι κι οι δυο ζητιάνοι. Εκαναν ένα λάθος: ο καθένας τους νόμιζε πως ο άλλος είναι αυτοκράτορας. Και μετά από λίγο καταλαβαίνει ο καθένας τους ότι δεν παίρνει αγάπη από τον άλλο κι εκεί ακριβώς αρχίζουν οι τριβές.”
 Osho, The Path of Meditation


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου