Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Καλο μηνα,ελληναραδες μου (αξαφνως)

Και ξαφνικά σκεφτήκαμε ότι είμαστε Έλληνες. Μόλις το ζωνάρι έσφιξε κοιταχτήκαμε και γεμάτοι απορία αναφωνήσαμε…

έξω οι κλέφτες , έξω οι λωποδύτες , έξω οι ΞΕΝΟΙ από την χώρα…
Το μυαλό του Έλληνα χρειάζεται γερό χαλινάρι και αυτό διότι τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Στην καθημερινότητα μου λίγες φορές βρήκα ανθρώπους να πουν ότι ΝΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ γι’ αυτό το χάλι. Τις περισσότερες φόρες άκουγα, φταίει ο ένας ή ο άλλος πολιτικός, φταίει ο πακιστανός, ο αλβανός φταίει φταίει φταίει…. Η λέξη φταίμε σπάνια έβγαινε από τα στοματά.

Έχουμε ξεχάσει προ πολλού τι θα πει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΡΘΩΠΟ, ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ. Η ζωή μας πλέον έχει γίνει ανήθικη απ’ όποια πλευρά και αν την κοιτάξεις.
Δεν μας φταίνε οι ξένοι που ήρθαν στην πατρίδα μας αλλά οι προδότες που άφησαν την πόρτα ανοιχτή και μπήκαν. Σίγουρα μέσα στους ξένους υπάρχουν απατεώνες , δολοφόνοι, όπως άλλωστε και σε κάθε κοινωνία όμως υπάρχουν και άνθρωποι του πόνου και του μόχθου, άνθρωποι οικογενειάρχες που υποφέρουν. Θα μου πείτε ότι είναι λίγοι αυτοί; Μπορεί και να είναι έτσι. ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ « ΛΙΓΟΣΤΟΙ» ; Όταν χάνεις τον εαυτό σου και την ανθρωπιά σου τότε γίνεσαι « λιγοστός» .
Ο πραγματικός πατριώτης, διορθώνει το κακό από την ρίζα του. Βλέπει, σκέπτεται , επιμορφώνεται, αλλά κυρίως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Ο πραγματικός πατριώτης ξεχειλίζει από ΑΡΕΤΕΣ , ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ που πρώτα τις εφαρμόζει στο ίδιο του το σπίτι και εν συνεχεία στην κοινωνία. Έχει αγάπει για τον συνάνθρωπο και δεν τον εκμεταλλεύεται. Κυνηγάει το δίκαιο και όχι αυτό που τον συμφέρει. Αντιμετωπίζει τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική και γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα , ελέγχει τις απολαύσεις του, δεν νικιέται από τις ατυχίες και αποτυχίες του και δεν φθείρεται από τις επιτυχίες και την δόξα του.
Η άποψη που πρέπει να έχουμε είναι πατριωτισμός και όχι εθνικισμός. Ο εθνικισμός στην ιστορία του κόσμου απέτυχε παταγωδώς ενώ ο πατριωτισμός όταν υπάρχει και εφαρμόζεται ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.

Ενας Αναγνωστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου