Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Εαν ηταν στο τωρα καπως ετσι θα ειχαν τα πραγματα...


ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟ

Η λέξη « Χριστούγεννο» είναι δυο λέξεις: «Χριστός» που είναι ο Χριστός και «γέννο» που είναι το γένι. Το Χριστούγεννο είναι του Χριστού το γένι, που το γιορτάζουμε οι χριστιανοί στις 25 Δεκεμβρίου. Τότε γεννήθηκε ο Χριστός και ήταν ακόμη μωρό και δεν είχε γένι, γιατί τα μωρά δεν έχουν γένια και μετά που μεγάλωσε έβγαλε γένια και γι’ αυτό τον σταύρωσαν Και τον σταύρωσαν το Πάσχα, οπότε το Χριστούγεννο, δηλαδή του Χριστού το γένι έπρεπε να το γιορτάζουμε το Πάσχα, αλλά κάποιος έκανε λάθος και ανακατέψανε το Χριστούγεννο με το Πάσχα και τα γιορτάζουνε ανάποδα. Κι αυτός που έκανε το λάθος ήτανε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, γι’ αυτό του κόψανε το κεφάλι. Και το μούσι.
Στο Χριστούγεννο γεννήθηκε ο Χριστός. Πριν γεννηθεί ο Χριστός, η μαμά του και ο μπαμπάς του τρέχανε από’ δω κι από’ κει γιατί τους κυνηγούσε ένας Ηρώδης. Η μαμά του Χριστού ήταν η μαμά του, αλλά ο μπαμπάς του δεν ήταν ο μπαμπάς του. Μπαμπάς του ήταν ένας κρίνος. Η μαμά του Χριστού λεγότανε Μαρία , ή Άννα ή Βίβιαν. Τον μπαμπά του Χριστού-όχι ο κρίνος, ο άλλος- μας είπε πως τον έλεγαν η θρησκευτικού, αλλά τώρα δεν το θυμάμαι και το βιβλίο των Θρησκευτικών το ξέχασα σπίτι.
Κι όταν ο Ηρώδης είπε θα τους σκοτώσει τα παιδιά, όλοι οι γονείς στενοχωρήθηκαν πολύ, γιατί όσο να’ ναι κάνανε τόσο κόπο να τα φτιάξουνε. Γι’ αυτό και αρχίσανε να τα κρύβουνε κι έτσι βρέθηκε ο Χριστός στον στάβλο. Δηλαδή, δεν βρέθηκε στον στάβλο, γιατί δεν είχε γεννηθεί ακόμη. Η μαμά του πήγε στον στάβλο με τον μπαμπά του-όχι τον κρίνο- να τον γεννήσει. Και μέσα στον στάβλο ήταν πολύ ζεστά, φιλόξενα και πολύ βρώμικα. Είχε πρόβατα, κατσίκες, αρνάκια και γουρούνες που τους φέρθηκαν άψογα. Κι επειδή ήταν εν πάχνη των αλόγων είχε και άλογα που τα ξέχασα.
Και μετά έκανε η μαμά του Χριστού μια γέννηση και γέννησε το Χριστό και οι ουρανοί αγάλλονται. Και ήρθε ένα αστέρι από κει ψηλά κι έδειξε, με το δάχτυλο, την εν πάχνη των αλόγων και είπε: « Να, εδώ γεννήθηκε ο Χριστός». Και καλά που εκείνη την ώρα κοιμόταν ο Ηρώδης, γιατί το άστρο το λαμπρό θα το έκαιγε το μωρό. Κι έτσι το μάθανε και οι τρεις μάγοι με τα δώρα. Και λέω εγώ τώρα: Πως το μάθανε οι 3 μάγοι και ο χαζός ο Ηρώδης δεν πήρε χαμπάρι; Τέλος πάντων, οι τρεις μάγοι ήταν τρεις. Ο Βαλτάσαρ, ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ. Και πήγανε την επίσκεψη με χρυσό, σμύρνα και ο Λίβανος. Και μπήκανε μέσα εν πάχνη των αλόγων, δηλαδή στον στάβλο. Και όταν είδε η μαμά του Χριστού τον χρυσό, σμύρνα και τον Λίβανο μουρμούρισε: -Ψωμί δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη. Αλλά ο μπαμπάς-όχι ο κρίνος- την μάλωσε και της είπε: « Δεν είναι ευγενικό ας τα πάρουμε τώρα και τα κάνουμε δώρο σε άλλους». Και μετά έπεσαν όλοι και προσκύνησαν γονατιστοί. Πως ακριβώς γονάτισαν οι γουρούνες δεν θυμάμαι και άφησα των Θρησκευτικών στο σπίτι. Κι άρχισαν όλοι μαζί χαρούμενοι να τραγουδάνε τα κάλαντα και οι Ιουδαίοι φώναζαν «δώσαμε, δώσαμε» Καλό Χριστούγεννο!!!!! 
Εκθεση μαθητη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου